Na koniec wmieszać bakalie masę przełożyć na sitko wyłożone gazą, zawinąć wystające brzegi gazy na wierzch, przykryć talerzykiem i obciążyć wstawić do lodówki na całą noc następnego dnia wyłożyć paschę na talerzyk, usunąć gazę i udekorować SMACZNEGO ! 500 g twarogu z wiaderka100 g masła3 żółtka ugotowane na twardo100 g cukru pudru/ksylitoluesencja waniliowarum150 g bakalii (skórka pomarańczowa, rodzynki, migdały, daktyle, figi, morele, orzechy włoskie Pascha to deser przygotowywany z mleka lub twarogu z dodatkiem masła, żółtek i bakalii pochodzący z kuchni rosyjskiej. Migdały sparzyć i obrać miękkie masło utrzeć z ugotowanymi żółtkami, następnie przy pomocy miksera połączyć z twarogiem i cukrem. Najczęściej twaróg łączy się z surowymi żółtkami, znalazłam jednak przepis w którym stosuje się ugotowane żółtka.