Sernik z czekoladową masą kajmakową

Karol
Ciasta
04.04.2018 10:55
Sernik z czekoladową masą kajmakową

Sernik z czekoladową masą kajmakową wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1 kg sera na sernik im bardziej puszysty i mielony tym lepiej 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 puszki czekoladowej masy kajmakowej aromat waniliowy 80 g rodzynek sułtańskich 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej szczypta soli Wyjmujemy sernik z blaszki, dzielimy na pół i jedną połowę smarujemy lekko podgrzaną masą kajmakową. Przyznam się, że sernik z czekoladową masą kajmakową powstał całkiem przypadkiem. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę do uzyskania złotej skórki (może być potrzeba dodać nawet z 10-15 minut). Do swojego zastosowałem serek w kubełku z wanilią więc nie dodałem tyle cukru wanilinowego i miał on już konsystencję serka kanapkowego. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Im bardziej będzie puszysty ser lub dokładniej zmielony tym bardziej delikatny sernik Wam wyjdzie. Sernik z czekoladową masą kajmakową Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy do masy mieszając. Tak wyjdzie nam płaski naleśnik ale się tym nie przejmujemy. Oczywiście wyszedł płaski bardzo, ale przecież to sernik więc każdy by był dobry,

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/sernik-z-czekoladowa-masa-kajmakowa/