Łącznie: 1 godz. Naleśnikowe rollsy z kurczakiem Potrzebne składniki Farsz: 5 filetowanych udek kurczaka 250 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej 250 g sera sałatkowego w zalewie lub feta sól (pieprz, oregano) 2 łyżki oliwy Naleśniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka wody ale pewnie więcej 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju szczypta soli i pieprzu Dodatkowo: 2 łyżki masła do usmażenia już nafaszerowanych naleśników 2-3 łyżki gęstego jogurtu typu greckiego Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Naleśnikowe rollsy z kurczakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Możemy jeść na ciepło z dodatkiem jogurtu jako danie obiadowe lub studzimy i kroimy na 3 cm grubości kawałki i podajemy jako zimną przekąskę z dodatkiem sosów. Sposób wykonania Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy dokładnie napowietrzając do uzyskania płynnej masy tak by oblepiała łyżkę ale swobodnie z niej spływała. Kurczak doskonale współgra z serem i szpinakiem, a z dodatkiem czosnku i gałki, tworzy wyśmienity farsz. Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy pokrojonego w drobne kawałki kurczaka i podsmażamy. Nakładamy farsz do naleśników na bardziej podsmażoną stronę, nakładamy po kilka kostek drobno pokrojonego sera i zawijamy w rulony. Można takie rollsy nadziać czym chcemy, czy to kurczak z warzywami , czy farsz meksykański, pewnie znajdzie wielu amatorów. Na maśle obsmażamy zwinięte naleśniki z każdej strony do lekkiego zarumienienia.