Domowe wafle

Desery
01.05.2019 17:36
Domowe wafle

Jajka ubić na parze z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę (w dużym garnku zagotować na dnie wodę i wstawić do niego mniejszy garnek, ale tak żeby dnem nie dotykał do wody). 🙂 Składniki: 1 paczka dużych andrutów (użyłam 7 wafli o wymiarach ok. 24 x 30 cm) 3 jajka 200 g masła 2 łyżki kakao 60 g cukru pudru Masło i jajka muszą być w temperaturze pokojowej. To chyba w tym tkwi ich urok – nie są twarde jak typowe wafle, które kupujemy w sklepie. Przepis jest banalnie prosty – gotowe andruty i masa z czterech składników. Gotową masę rozsmarowywać równomiernie na waflach i przykrywać kolejnym waflem. Włożyć do lodówki na co najmniej kilka godzin.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/domowe-wafle/