Składniki: - (blaszka piekarnikowa) - na biszkopt: - 4 duże jajka - 5 łyżek przecieru pomidorowego - 3/4 szklanki gorącej wody - 80 g sera żółtego startego - 75 g mąki ziemniaczanej - 45 g mąki pszennej - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego - 1/3 łyżeczki soli - na nadzienie: - 30 dag szynki konserwowej w plastrach - 2 opakowania serka kanapkowego pomidorowego lub śmietankowego - garść oliwek - 12 suszonych pomidorów - pęczek szczypiorku lub natki pietruszki Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek ,żółtka ubijamy na wysokich obrotach dodając po trochę gorącą wodę dalej miksując-powinna się ubić puszysta pianka,następnie dodajemy koncentrat zmieszany z oliwą ,ser,paprykę czosnek,sól,miksujemy,dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia ,mieszamy już na niskich obrotach. ubijamy białka i dodajemy do masy pomidorowej delikatnie mieszając już drewnianą łyżką. Pyszna przekąska ,idealna na śniadanie lub imprezę rodzinną ładnie się kroi i pięknie prezentuje na stole-do tego pyszne połączenie składników,które oczywiście można zmieniać pod swoje upodobania-ja przedstawiam wam moją wersję-mam nadzieje ,ze wam posmakuje..... Zwijamy ciasno roladę,,gotową owijamy w folię aluminiową jak cukierek i wkładamy na min 2 godziny do lodówki ,potem już tylko wystarczy pokroić ją ładnie w plastry i poukładać na talerzu.