Takie ciasto sprawdzi się na różne imprezy, a goście będą zachwyceni smakiem 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 3 łyżki cukru 3 żółtka 1 kg sera białego 3- krotnie mielonego 400 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 3/4 szklanki cukru 4 jajka 3 białka 2 budynie śmietankowe 200 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej około 5 łyżek mleka 510 g masy kajmakowej Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dodajemy pokrojone masło i żółtka. Ciasto wyjmujemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, równomiernie rozkładamy na blaszce i dociskamy dłonią. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. na około 20 min. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. i pieczemy około 10 - 15 min. do zarumienienia. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 150 st. i pieczemy jeszcze około 1 godz. 20 min. Następnie owijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na około 1 godzinę. Masę wylewamy na podpieczone kruche ciasto.