Pstrąg smażony na maśle z natką pietruszki

Karol
Obiad
29.04.2019 19:11
Pstrąg smażony na maśle z natką pietruszki

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pstrąg smażony na maśle z natka pietruszki wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 30 min. Ilość porcji 2 osoby Kalorii na 100g 120 5 from 1 vote Pstrąg smażony na maśle z natka pietruszki Sposób wykonania Ryby oczyściłem z wnętrzności, oskrobałem i zrobiłem marynatę z 2 łyżek oleju i soku z cytryny. Przed podaniem na talerze warto odciąć głowy, nie każdy lubi jak jedzenie patrzy na niego z talerza. Potrzebne składniki 2 pstrągi 1 pęczek natki pietruszki 1 mała cytryna 4 łyżki oleju 3 łyżki masła sól, pieprz 2 łyzki mąki pszennej Natarłem ryby marynatą łącznie ze środkiem, oprószyłem sola i pieprzem, wsadziłem do środka po pół pęczka natki pietruszki i zostawiłem w lodówce na godzinę. Zostawiłem po kilka gałązek i dodałem do środka po 1/2 łyżki masła Dokładnie osuszyłem z zewnątrz ręcznikiem papierowym i panierowałem je w mące.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/pstrag-smazony-na-masle-z-natka-pietruszki/