🙂 Składniki na ciasteczka: 115g masła 2/3 szklanki cukru 2 jajka 1 szklanka mąki łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej odrobina ekstraktu migdałowego szczypta soli szklanka posiekanych orzechów włoskich 1 1/2 szklanki płatków jaglanych 130g białej czekolady Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą w osobnej misce – mąkę przesiewamy, dodajemy sodę oczyszczoną, cynamon, szczyptę soli, posiekane orzechy laskowe, płatki jaglane oraz posiekaną białą czekoladę. Z ciasta formujemy kulki o średniej wielkości (mi wyszło około 20 sztuk), a następnie układamy je na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Pyszne, słodkie ciasteczka z dodatkiem zdrowych płatków jaglanych, orzechów włoskich, aromatycznego cynamonu oraz białej czekolady.