Polewa: 75 g masła 50 g cukru pudru 50 g mleka w proszku 25 g wrzątku Miękkie masło ucieramy razem z cukrem i szczyptą soli na jasną, puszystą masę. Bardzo polecam:) 250 g miękkiego masła 90 g cukru 4 jajka 200 ml słodzonego mleka skondensowanego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 250 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli a kolejne zaskoczenie będzie, gdy babka całkowicie ostygnie – smak i konsystencja zdecydowanie zmieniają się na korzyść;) Babkę polałam jedną z moich ulubionych słodkich polew – z masła, cukru i mleka w proszku. Jako, że babkę z kajmakiem uwielbiam, nie mogłam nie spróbować i tej na mleku skondensowanym. Zdecydowanie najlepiej smakuje po przestudzeniu – jeśli tak jak ja, jesteście niecierpliwi i rozkroicie babkę póki ciepła, może Was spotkać rozczarowanie… Pod koniec pieczenia, jeśli wierzch babki zbyt mocno się przypieka, przykrywamy ją papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą lub kaszą manną formy na babkę (u mnie o średnicy 21cm). Do ciepłego masła stopniowo przesiewamy cukier puder oraz mleko w proszku, mieszamy.