Krem z piankami Marshmallow - 150 g pianek Marshmallow - 60 ml mleka - 50 ml mleka słodzonego skondensowanego - 30 g masła - 20 g masła orzechowego - dodatki: czekolada gorzka i minipianki do dekoracji Mleka i masła umieścić w rondelku. Ciasto kruche - 110 g mąki pszennej typ 450 - 10 g czarnego kakao - 80 g zimnego masła - 40 g cukru pudru - 1 żółtko Nie ma w nim ani kajmaku, ani powideł, jest za to krem na bazie pianek Marshmallow. Po tym czasie nakłuć ciasto widelcem i obciążyć (przykryć folią aluminiową/papierem do pieczenia i wysypać na to np. suchą ciecierzycę/groch/fasolę/ryż). Spód jest intensywnie kakaowy, a to za sprawą czarnego kakao, które niedawno kupiłam na próbę. Masa będzie rzadka, tak ma być :) Wylać na wystudzony spód mazurka. Pieczenie Temperatura: 190ºC Czas: 15 min. (następnie należy zdjąć obciążenie i piec kolejne 10 min.) Owinąć je w folię spożywczą i schłodzić przez 30-45 min. Mazurek z piankami Marshmallow (składniki na formę 35x11)