Sernik Izabela - najbardziej kremowy sernik na świecie, znakomicie sprawdzi się na święta i inne uroczystości 1 kg sera białego 3- krotnie mielonego 8 jajek 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego około 150 g herbatników maślanych Żółtka ubijamy z cukrem waniliowy. Cały czas miksując dodajemy ser biały, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, małym strumieniem wlewamy olej, a następnie mleko. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki i wylewamy masę serową. Jeżeli wierch sernika za mocno się przypieka, po godzinie można przykryć papierem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obzarciuch.pl/2019/04/sernik-izabela-najbardziej-kremowy.html