Jajka marynowane w burakach

Anna
Śniadania
16.04.2019 8:04
Jajka marynowane w burakach

A do tego połączenie chrzanu wasabi i rzeżuchy tworzy idealną całość <3 Składniki: - torebka barszczu czerwonego instant (np. Winiary) lub 2 szklanki koncentratu buraczanego, - 500 ml wody, - kilka ziarenek ziela angielskiego, - 4/6 jajek ugotowanych na twardo, - kilka ziarenek pieprzu kolorowego, - 3-4 liście laurowe, - 1 burak (ugotowany), - 3 łyżki octu. Wykonanie: Buraka gotujemy w skórce do miękkości, a następnie obieramy i kroimy w plasterki lub na mniejsze części. Do dekoracji: - 2 łyżki majonezu (użyłam Winiary), - garść rzeżuchy, - pasta wasabi (do smaku), - ew. zielony barwnik spożywczy. Nakładamy łyżeczką na przekrojone jajka bądź przekładamy masę do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Fajnym pomysłem na jadalne dekoracje świąteczne mogą być jajka marynowane w buraczkach. Do wysokiego słoika wkładamy przyprawy, pokrojonego buraka, jajka ugotowane na twardo (obrane ze skorupek).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2019/04/jajka-marynowane-w-burakach.html