▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ 2 łyżki kakao polewa ▪ 100 g masła ▪ 4 łyżki kakao Wartość odżywcza 1 kawałka (12): 243 kcal B 6 g W 25 g T 12 g Składniki: ▪ 150 g maku ▪ 70 g oleju ▪ 2 małe banany (najlepiej dojrzałe) ▪ 3 łyżki mleka ▪ słodzik/cukier wedle uznania Przygotowanie: 1. ▪ 150 g bakalii (u mnie żurawina, morele, śliwki, rodzynki) ▪ 2 szklanki mleka (+aromat migdałowy lub mleko migdałowe) ▪ 150 g mąki gryczanej Szklankę mleka gotujemy w rondelku i dodajemy mak z aromatem (lub mleko migdałowe). 4. Mokre składniki (ostudzony mak z mlekiem, resztę mleka i olej) i banana rozgniecionego widelcem miksujemy dokładnie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2019/04/murzynek-z-makiem-i-bakaliami.html