Tuńczyk w sosie śmietanowo koperkowym z kaszą

Katarzyna
Obiad
22.06.2018 12:02
Tuńczyk w sosie śmietanowo koperkowym z kaszą

Wartość odżywcza 1 porcji: 509 kcal B 37 g W 52 g T 16 g Składniki na 2 porcje: 2 puszki tuńczyka (w sosie własnym) 140 g kaszy gryczanej 1 papryka 1 średnia cebula pół pęczka koperku 150 g śmietany 18% odrobina tłuszczu w razie potrzeby Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i paprykę aby lekko zmiękły (jeśli nie macie patelni do smażenia bez tłuszczu dodajcie odrobinę oleju). Mieszamy wszystko razem i do tego dorzucamy kaszę, aby obtoczyła się w sosie lub podajemy osobno. Paprykę i cebulkę kroimy w kostkę, koperek siekamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2018/06/tunczyk-w-sosie-smietanowo-koperkowym-z.html