Indyk z ciecierzycą i fasolką w sosie pomidorowym

Obiad
10.04.2019 21:33
Indyk z ciecierzycą i fasolką w sosie pomidorowym

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 200 g ciecierzycy z puszki 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka białej fasolki 1 puszka kukurydzy 250 g pieczarek 1 litr domowego przecieru pomidorowego lub passaty 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki chilli w proszku 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka majeranku sól Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy, mieszamy i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut. Oprószamy solą i smażymy całość do momentu aż pieczarki będą miękkie a sok z nich wyparuje z patelni. Gdy będzie szklista dodajemy zmiażdżony czosnek oraz pokrojone w plasterki pieczarki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/04/indyk-z-ciecierzyca-i-fasolka-w-sosie.html