Stir-fry z kurczakiem i kukurydzą

Makarony
23.10.2020 22:06
Stir-fry z kurczakiem i kukurydzą

Składniki: (2 porcje) - 120 g. makaronu soba - 200 g. fileta z kurczaka - 3 łyżki kukurydzy z puszki - 1 ząbek czosnku - 2 cm. korzenia imbiru - skórka starta z 1/4 cytryny - 1 garść czarnych oliwek - 1 garść szpinaku - 1 łyżeczka sezamu - 2 łyżki oleju z pestek winogron - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżeczka octu balsamicznego - 1 łyżeczka cukru kokosowego - 1/4 łyżeczki ziaren kolendry - 1/4 łyżeczki ostrej papryki - 1/2 łyżeczki masła orzechowego - świeże zioła do posypania (natka pietruszki, kolendra lub bazylia) - sól, pieprz W garnuszku wymieszaj ze sobą sos sojowy, masło orzechowe, 1 łyżkę oleju, cukier kokosowy, ocet, starty drobno czosnek i imbir, paprykę, skórkę z cytryny i zmiażdżone ziarna kolendry. Na pozostałym oleju usmaż kurczaka pokrojonego w cienkie paski przez 4 minuty. Makaron ugotuj w osolonej wodzie przez 3 minuty. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj 2-3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/10/stir-fry-z-kurczakiem-i-kukurydza-stir.html