Składniki 2 cebule 600 g obranej dyni 1 papryka 1 papryczka chilli 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy curry ½ łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki 1 szklanka soczewicy zielonej 100 ml przecieru pomidorowego 200 ml mleczka koko 1 łyżka tahini 1 łyżeczka syropu z agawy sok z połowy limonki 3 łyżki sosy sojowego Wykonanie: Dynię pokroić w kostkę, paprykę w kawałki, chilli drobno posiekać W dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć 5 minut, dodać czosnek, smażyć kolejne 2 minuty. Jesteśmy osłabieni i bez energii więc ostrożnie trzeba podchodzić też do kwestii żywienia- gęste curry z soczewicy, dyni i papryki będzie idealne na ten czas. Jeżeli podoba Ci się ten przepis to polubisz też Curry z ciecierzycą i szpinakiem Wiosna idzie ale mój organizm jeszcze nie przestawił się na lekkie, jesienne dania. Curry z soczewicy, dyni i papryki Dodać dynię i paprykę, wymieszać z przyprawami.