Babka piaskowa pyszna i zawsze się udaje

Monika
Ciasta
11.04.2019 12:32
Babka piaskowa pyszna i zawsze się udaje

Przesiać mąki, proszek do pieczenia, opcjonalnie dodać cukier waniliowy, olejek migdałowy ( 2 minuty/ obroty 1) Przesiać mąki, proszek do pieczenia, opcjonalnie dodać cukier waniliowy, olejek migdałowy ( 2 minuty/ obroty 1) Jajka wielkość M 5 sztuk - Mąka pszenna szklanka ok. 170 g - Mąka ziemniaczana szklanka ok. 190 g - Cukier 3/4 szklanki ok. 140 g Po 15 minutach od wyjęcia z piekarnika wyjąć z blaszki. Po 15 minutach od wyjęcia z piekarnika wyjąć z blaszki. 2. Wlać wolnym strumieniem olej ( obroty 1) 3. 2. Wlać wolnym strumieniem olej ( obroty 1) 3. - Olej szklanka 250 ml - Proszek do pieczenia łyżeczka z lekką górką Jajka w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem. Jajka w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem. Jajka w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem. Jajka w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem. Do masy jajecznej przesiać mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej przesiać mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Na najwolniejszych obrotach miksera wolnym strumieniem wlać olej. Na najwolniejszych obrotach miksera wolnym strumieniem wlać olej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/04/babka-piaskowa-pyszna-i-zawsze-sie.html