Kurczak curry z fasolką szparagową i ryżem

Obiad
11.01.2018 20:06
Kurczak curry z fasolką szparagową i ryżem

Składnik: 0,5 kg polędwiczek kurczaka 110 g zielonej pasty curry 3 ząbki czosnku 1 cebula 450 g żółtej fasolki szparagowej (mrożonej) 200 ml mleczka kokosowego około 2 łyżek oleju ryż (basmati lub jaśminowy) Gdy cebula się lekko zeszkli dodajemy pastę curry, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie z każdej strony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2016/02/kurczak-curry-z-fasolka-szparagowa-i.html