BATONIKI Z DAKTYLI, ŻURAWIN I MIGDAŁÓW

Przekąski
10.04.2019 7:21
BATONIKI Z DAKTYLI, ŻURAWIN I MIGDAŁÓW

5.0 from 1 reviews Batoniki z daktyli, żurawin i migdałów Drukuj Prep time 15 min Cook time Total time 15 min Zdrowe słodycze - batony z daktyli, żurawin i migdałów. Author: www.cookingforemily.pl Ingredients 200 g migdałów 250 g daktyli 250 g żurawin Instructions Migdały rozdrobnić w blenderze. Batony te są świetnym źródłem wapnia- zawierają go bowiem i migdały i żurawina, a ta ostatnia zawiera dodatkowo magnez i fosfor czyli składniki sprzyjające wchłanianiu wapnia z pożywienia. Nie kupuję zwykle słodyczy tylko robię sama, ale te były wyjątkiem – bez cukru tylko, z zagęszczonych owoców. Odłożyć w zimne miejsce – mnie balkon ale można oczywiście do lodówki na co najmniej godzinę. Wyłożyć na duży kawałek papieru do pieczenia, ugnieść masę tak żeby przypominała prostokąt i przykryć drugim kawałkiem. I tak powstały batoniki z daktyli, żurawin i migdałów. Batoniki kroić na podłużne prostokąty, przełożyć papierkami ( żeby się nie sklejały podczas przechowywania)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cookingforemily.pl/2015/02/batoniki-z-daktyli-zurawin-migdalow/