Pierwsze 15 minut 140 -150 stopni C, kolejne 35 minut 120 stopni C. Blaty kokosowo-bezowe wyjmujemy z pieca, całkowicie studzimy. MASA DO TORTU: - 500 ml śmietanki 36% tłuszczu (schłodzonej przez noc w lodówce) - 400 g serka mascarpone - 4 łyżki cukru pudru DIAMANT - opcjonalnie żelatyna instant (1 łyżka) - ziarenka z 1 laski wanilii - 1 świeży ananas Śmietanę umieść w masie robota i miksuj na wysokich obrotach aż będzie gęsta i kremowa, dodaj cukier puder. W tym celu potrzebujemy: BLATY KOKOSOWO- BEZOWE - 8 białek z jaj zerówek - 12 łyżek cukru DIAMANT drobny - 4 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej - 100 g wiórków kokosowych - 2 szczypty soli WYKONANIE W misie robota umieść białka, dodaj sól i uruchom robot na wysokich obrotach. DEKORACJA: - 4 łyżki wiórek kokosowych - 2-3 plastry ananasa - 2 łyżki masła - 2 łyżki cukru DIAMANT drobny Na suchej patelni zrumień wiórki kokosowe. Przepisy na babki są już na moim blogu, chciałam stworzyć dla Was coś extra, coś przepysznego, coś co Wasi goście zjedzą z wielkim apetytem, deser, który zachwyci smakiem ale i wyglądem. Jestem pewna, że zniknie tak samo szybko, jak się na nim pojawi! Samo przygotowanie tortu nie jest wcale skomplikowane i poradzi sobie z nim każdy z Was. Na patelni rozpuść masło, dodaj ananasa przesmaż przez 2 minuty z każdej ze stron dodaj cukier. Przygotuj trzy blachy, na każdej wyłóż papier do pieczenia. Małym talerzykiem odrysuj ołówkiem okręgi, na każdy wyłóż taką samą cześć masy. Wielkanoc zbliża się coraz większymi krokami, dlatego już dzisiaj mam dla Was przepyszną i nietuzinkową propozycję na świąteczny stół. Jedząc ten tort można się na chwilę przenieść w tropiki. Dodajemy partiami mąkę i wiórki zmniejszając obroty urządzenia na 4-5.