Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) pół zielonego ogórka lub 1 większy gruntowy pół małej cebuli pół pęczka koperku pół pęczka natki pietruszki 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wodą, odstawiamy. Podobne przepisy: Sałatka z jajkami, porem, serem żółtym i kukurydzą Sałatka z jajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi Sałatka z jajkami, groszkiem i ogórkami konserwowymi Sałatka z jajkami, rzeżuchą i fetą Ogórki, obieramy, kroimy wzdłuż na 4 części, wycinamy pestki, kroimy w kostkę, wrzucamy do jajek. Sałatka z jajkami, porem, selerem i ogórkami konserwowymi Sałatka z jajkami, porem i ogórkami konserwowymi