Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 2 żółtka 1 jajko 100 g masła 1 łyżka smalcu Warstwa serowa: 1 kg twarogu 1 op. cukru wanilinowego 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 200 g wiórek kokosowych Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. mleka 1/2 szkl. oleju 4 żółtka 2 jajka 1 budyń śmietankowy Beza kokosowa: 6 białek szczypta soli 3/4 szkl. W misie miksera umieszczamy twaróg, cukier, jajka, żółtka, olej oraz proszek budyniowy. Dodajemy cukier oraz starte na tarce masło i smalec. Wstawiamy do piekarnika na kolejne 15-20 minut (do zrumienienia się bezy kokosowej). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut. Pod koniec pieczenia ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Podpiekamy wstępnie w 180 stopniach (ok. 10-15 minut). Masę serową wylewamy na ciasto w formie. Dodajemy żółtka oraz jajko i zagniatamy ciasto.