Bezglutenowe placuszki brokułowe z parmezanem

Dorota
Przekąski
04.04.2019 22:20
Bezglutenowe placuszki brokułowe z parmezanem

Liczba porcji: 2 Składniki: 170 g różyczek brokułu ¼ szklanki mąki gryczanej ¼ szklanki mąki ryżowej ¾ szklanki tartego parmezanu 1 jajko sól i pieprz 1 łyżeczka chilli w płatkach 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oleju Przygotowanie: Przepis na te placuszki, a także na inne pyszne danie z użyciem wiosennego brokułu znajdziecie również w najnowszym numerze magazynu Kocioł, który możecie całkowicie za darmo pobrać tutaj. Świetnie smakują podane z dipem jogurtowym, a razem z sałatką mogą być super pomysłem na obiad. Razem komponują się idealnie – więc koniecznie wypróbujcie te placuszki brokułowe z parmezanem, bo warto. Mariaż doskonały 🙂 Szybka przekąska albo obiad – bez glutenu, bez laktozy Te placki warzywne robi się bardzo szybko i prosto. Placuszki brokułowe z parmezanem Czas przygotowania: 15 minut + 6 minut smażenia Rozgrzewamy olej na patelni, formujemy 6 placuszków i smażymy 3 minuty z każdej strony. W misce mieszamy jajko z mąką, serem, czosnkiem i przyprawami, dodajemy brokuł i wyrabiamy ręką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/placuszki-brokulowe-z-parmezanem-bezglutenowe/