Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pieczeń ze schabu nadziewana czosnkiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki - 1,5 kg schabu bez kości (w jednym, sporym, zwartym, kawałku) - 3 łyżki oleju - 1 głowka czosnku (spora) - 1 łyżka słodkiej papryki - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka bazylii - 1/3 łyżeczki chilli - 1 łyżeczka szałwii - 1 płaska łyżka soli - 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego - Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i wstawiamy przykryte naczynie z mięsem do środka, na 60 min. - Po godzinie zdejmujemy pokrywkę, mięso polewamy płynem z dna i pieczemy dalej przez 40 min. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: Zostawiamy przykryte w misce, na noc w lodówce.