Kremowy sos pieczarkowy z serkiem topionym i rozmarynem

Magdalena
Obiad
04.04.2019 11:40
Kremowy sos pieczarkowy z serkiem topionym i rozmarynem

Polecam Wam zajrzeć na stronę MagicznyOgród.pl Składniki: około 400 g pieczarek 1 łyżeczka rozmarynu – do nabycia w Magiczny Ogród pół szklanki śmietanki 30% 100 g śmietankowego serka topionego (u mnie wersja z kolorowym pieprzem) świeżo mielony pieprz i sól do smaku nieduża ilość oleju do smażenia Przygotowanie: Pieczarki obieramy (używam samych kapeluszy) i kroimy na półplasterki. Rozmaryn warto też włączyć do naszej diety jeśli cierpimy na niestrawność, zgagę czy też wrzody żołądka. Kremowy sos pieczarkowy z serkiem topionym i rozmarynem To jedna z moich ulubionych wersji sosu pieczarkowego. Następnie wlewamy śmietankę i dodajemy rozmaryn, zostawiamy na mniejszym płomieniu co jakiś czas mieszając. Dzisiejszy sos pieczarkowy z serkiem topionym nie należy do dań lekkich. Pod koniec doprawiamy do smaku (nie żałujcie pieprzu, sos nie może być mdły). Całość zostawiamy na palniku tak długo, aż serek się rozpuści (mieszamy). Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, pod koniec doprawiając pieprzem i odrobiną soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/kremowy-sos-pieczarkowy-z-serkiem-topionym-i-rozmarynem/