Ciasteczka pomarańczowe z masą figowo-orzechową

Ciasta
03.04.2019 13:40
Ciasteczka pomarańczowe z masą figowo-orzechową

Składniki (na około 38 złożonych ciastek o średnicy 5 cm): 2 szklanki mąki 180 g masła 1 jajko 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej skórka starta z 1 pomarańczy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa figowo-orzechowa ← klik Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz masy figowo-orzechowej ) przełożyć do miski, posiekać nożem i zagnieść. Pieczone figi z orzechami włoskimi i sosem z czerwonego wina → Pasta figowa z orzechami włoskimi → Ciasteczka brownie z migdałami i amaretto Przepyszne, aromatyczne ciasteczka z dodatkiem skórki pomarańczowej, przełożone masą z suszonych fig z orzechami włoskimi. To też może Ci ę zainteresować: → Ciasteczka cytrynowo-pomarańczowe → Ciasteczka czekoladowe z orzechami pekan i jagodami goji → Ciasteczka po upieczeniu są kruche, ale po kilku godzinach po przełożeniu stają się miękkie i rozpływają się w ustach. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/ciasteczka-pomaranczowe-z-masa-figowo-orzechowa/