Miłego dnia :-) Składniki: - 6 jajek ugotowanych - 2 surowe jajka - 3 łyżki bułki tartej + do panierowania - 70 g startej mozzarelli - kiełki brokuła posiekane, może być szczypiorek, natka pietruszki - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - sól - pieprz 1. 6 jajek gotujemy na twardo. Dobrze doprawiłam, dobrze rozgniotłam, żeby nie poznała, że to jajka, dodałam kiełki brokuła bo taką zieleninkę miałam tylko i zjadła. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia się. Dodajemy bułkę tartą, posiekane kiełki, słodką paprykę, sól, pieprz i surowe jajka. Łyżką nabieramy porcje masy, w rękach formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Okazało się, że pyszne, zostawiłam jej nawet na drugi dzień. Kotlety jajeczne z kiełkami brokuła Dzień dobry :-) Przemycam gdzie się da i jak się da.