▪ 50 g gorzkiej czekolady masa ▪ 500 g twarogu ▪ 200 g śmietanki 30% ▪ 2 opakowania galaretki np. cytrynowej + 500 ml wody ▪ 1 łyżka ulubionej kawy rozpuszczona w 2 łyżkach wody ▪ (dosłodzić wedle uznania) polewa ▪ 50 g gorzkiej czekolady Wartości odżywcze 1 kawałka(10): 320 kcal B 12 g W 21 g T 20 g Składniki: spód ▪ 70 g orzechów włoskich I tak powstał pomysł na sernik na spodzie z płatków jaglanych i orzechów włoskich. 6. Polewa: gorzką czekoladę rozpuszczamy razem z mlekiem i polewamy stężały sernik, posypując na koniec pokruszonymi orzechami. Jako że jestem wielką miłośniczką kawy, stwierdziłam, że świetnie by smakowała na zimno w połączeniu z ciastem. ▪ 3 łyżki mleka ▪ orzechy do posypania Przygotowanie: 1. Przelewamy masę na utwardzony spód i wkładamy sernik do lodówki najlepiej na całą noc. Oczywiście wykonałam taki sernik również ze standardowymi składnikami, czyli polewa z gorzkiej czekolady i zwykłe galaretki cytrynowe. W słoneczny wtorek przychodzę do Was z przepisem na serniczek i to nie byle jaki! ▪ 200 g płatków jaglanych Obrane orzechy kruszymy (za pomocą mocnego blendera lub w zakręcamy w ścierkę i kruszymy młotkiem do mięsa).