▪ 150 g mąki gryczanej ▪ 200 g mąki owsianej ▪ 1 jajo ▪ 200 g masła miękkiego ▪ 100 g słodzika/cukru ▪ 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa ▪ 2 budynie czekoladowe ▪ 500 ml mleka ▪ 2 łyżki mąki ziemniaczanej ▪ 1 galaretka cytrynowa ▪ 300 g brzoskwiń +cukier puder na wierzch Przygotowanie: Wartości odżywcze 1 porcji (24): 135 kcal B 3 g W 12 g T 8 g Składniki: ciasto: Wciskamy w budyń brzoskwinie i na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażarki. Budyniowiec z brzoskwiniami i kruszonką czerwca 06, 2019 / 11 Czekoladowy budyń połączony ze słodkimi brzoskwiniami w cieście idealnie łączy się smakiem. Budyń przygotowujemy na mleku, go gorącego wsypujemy galaretkę i mieszamy Jeszcze ciepły wylewamy na podpieczony spód. Nie wielkie zmiany potrafią wnieść nieco więcej wartości odżywczych nawet w ciasto i zniwelować trochę zawartość cukru. Dzielimy na 2 części (jedna nieco większa, będzie na spód). Wykonane w dużej formie, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na większe imprezy. 3. Brzoskwinie kroimy drobno w kostkę i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Z reguły takie ciasta zapewne robicie z budyniem śmietankowym, lecz ja oczywiście przełamałam stereotypy i dałam czekoladowy (bez dodatku cukru).