Polecam 🙂 Składniki: 6 plastrów wołowiny 3 małe ogórki kiszone 1 cebula kawałek wędzonego boczku 6 łyżeczek musztardy np. sarepskiej 1 szklanka bulionu 1 łyżka masła 1 – 2 łyżki oleju rzepakowego 1 liść laurowy majeranek sól pieprz Przygotowanie: Boczek kroimy w słupki. Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym → Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem Smażone pierogi z wołowiną na ostro → Gulasz wołowy z suszonymi śliwkami → Chili con carne → Każdy plaster (z jednej strony!) smarujemy musztardą i układamy na nim po kawałku ogórka, boczku i cebuli. Gdyby sos wyszedł za rzadki, możemy go zagęścić 1 łyżką mąki wymieszaną z zimną wodą. Na patelni rozgrzewamy olej i masło, obsmażamy zrazy z każdej strony. Wlewamy bulion, dodajemy liść laurowy i dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny lub trochę dłużej, aż mięso będzie kruche. Share Pinterest Print Tradycyjne zrazy, czyli rolady wołowe z boczkiem, kiszonym ogórkiem i cebulą. Zrazy sprawdzą się na codzienny lub uroczysty, świąteczny obiad.