1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku 1/2 łyżeczki soli 400 ml mleka kokosowego 1 łyżka oleju kokosowego mały kawałek ostrej papryki 200 g ryżu Kurczaka pokroić w dość drobną kostkę. Składniki: 350 g mięsa z piersi kurczaka 250 g zielonej fasolki szparagowej (można użyć mrożonej) 3 czubate łyżeczki przyprawy curry Na patelni rozgrzać olej. Kurczaka przełożyć na rozgrzany olej i dodać przyprawy (curry, cynamon, kmin rzymski, sól). Dodać drobno posiekaną papryczkę (ilość w zależności od upodobań do ostrego smaku). Smażyć przez kilkanaście minut, co jakiś czas mieszając.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/zielone-curry-z-kurczakiem-i-fasolka/