Dorsz w indyjskim sosie z pak-choi

Weronika
Obiad
30.03.2019 14:16
Dorsz w indyjskim sosie z pak-choi

Kapustę pok-choi przekroić na pół w dolnym koszyku ułożyć na podziurkowanym pergaminie kawałki ryby, w górnym koszyku pok-choi. 200 g ryżusól, laska cynamonu, 2 kapsle kardamonu4 porcje dorsza a 160g400 ml mleka kokosowego4 baby pak-choi1 łyżeczka kurkumy2 łyżki startego imbiru3 ząbki czosnku2 zielone chili - opcjonalnie1 łyżeczka garam-masala80 ml sosu rybnego3-4 łyżeczki cukru trzcinowego2 łyżki oleju100 g pomidorków koktajlowychzieleninaPrzygotowanie: Zapraszam na dorsza duszonego na parze w aromatycznym sosie kokosowym na indyjską nutę z dodatkiem pak-choi. ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem kory cynamonu i kapsli kardamonu około 20 minut (wg wskazań na opakawaniu). Dla mnie ilość 3 łyżeczek była optymalna filety ryby opłukać, wysuszyć, oprószyć solą, ewentualnie pokroić na porcje, dostosować wielkością do wymiarów koszyka bambusowego. pokroić pomidorki koktajlowe, posiekać zielenię na talerze wykładać rybę, ryż, kapustę pok-choi i sos. Ustawić parownik w woku z gotującą, osoloną wodą i dusić 6 minut

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/02/dorsz-na-parze-w-indyjskim-sosie-i-pak.html