To proszę bardzo, korzystajcie na zdrowie Składniki na dwie porcje: – 400g filetu z łososia – 350g cukinii – 1/2 pęczka szczypiorku – 250ml śmietanki (30%) – 1 cytryna – 2 łyżki sosu sojowego – 2 łyżki sezamu – 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego – sól wg smaku – 2 łyżki oleju Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę ( około 2,5×2,5cm), włożyć do miski, dodać sos sojowy i sezam, wymieszać dokładnie i odstawić na 15-20 minut. Cytrynę umyć, sparzyć, zetrzeć skórkę na tarce na drobnych oczkach, wycisnąć sok do kubeczka. Chcecie przepis na łososia w sezamie na kremowej poduszce z cukinii? Usmażoną rybę przełożyć na talerz, na patelnie dolać olej i usmażyć cukinię. Dodać śmietankę, wszystko dokładnie, ale bardzo delikatnie wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty, aż śmietanka zgęstnieję. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, obsmażyć rybę z każdej strony.