Na końcu dodać buraka i dobrze ubić trzepaczką, by dobrze wymieszać i napowietrzyć masę mokre składniki połączyć z mokrymi i wymieszać przy pomocy łyżki wlać do foremki/keksówki wyłożonej papierem do pieczenia piec w piekarniku w 175*C 40 minut w małym kubeczku zagotować śmietanę kremówkę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i wymieszać. szklanka mleka 1/2 szklanki oleju1/2 szklanki miodu/ksylitolu100 g czekolady2 łyżeczki octu jabłkowego2 szklanki mąki orkiszowej (pół na pół jasna z pełnoziarnistą)2 łyżki zaparzonego ristretto1 czubata łyżka kakao2 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli60 g czekolady40 ml śmietanki kremówkigarść orzeszków pistacjowychPrzygotowanie: Ostudzić, następnie zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki jarzynowej lub zblendować w jednej miseczce umieścić wszystkie suche składniki w drugiej misce połączyć mokre składniki. Kolejne na blogu z ciast z dodatkiem warzyw, które wzbogacają małe co nieco do kawy o wartościowe składniki odżywcze. A i najważniejsze, ciasto możesz potraktować jako wypiek awaryjny, gdy nie masz ani jednego jajka na stanie!1 szklanka puree z buraka (2 średnie buraczki)1