Składniki na ciasto: 450 g mąki orkiszowej jasnej 220 ml mleka 30 g drożdży 1 łyżka miodu/cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 jajko Składniki na farsz: 500-600 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka oleju sól, pieprz dodatkowo: Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości - wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść, następnie podzielić na 12 kawałków o średniej wadze 70 g. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie, nielepiące się do brzegów misy ciasto. Możesz jednak mleko całkowicie wyeliminować z przepisu, wtedy upieczesz bułki bez laktozy lub wymieszać pół na pół z wodą. 1 żółtko+2 łyżki mleka Przygotowanie: - obraną, pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju. Każdą kolejno rozpłaszczyć, na środek układać po 1 łyżce farszu, zlepić jak pieroga i uformować bułeczkę. Upiekłam bułki w całości na mleku, Super smaczna przekąska, idealne na drugie śniadanie lub kolację. Odstawić, by wystygły - mleko delikatnie podgrzać w rondelku.