Naleśniki z batatów

Weronika
Obiad
30.03.2019 18:12
Naleśniki z batatów

Układać w stosik i przechowywać w cieple podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z białym serem i sosem malinowym SMACZNEO ! Naleśniki z batatami są delikatne, mięciutkie, pożywne i zdrowsze od tradycyjnych, ponieważ część mąki zastąpiłam puree z batatów. Powinno swobodnie rozlewać się po patelni, jeśli nie rozrzedzić dodatkiem wody wylewać porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smażyć po kilka minut z każdej strony. Odcedzić i zmiksować na puree wszystkie składniki na naleśniki dokładnie zmiksować i odstawić na 30 minut. 150 g mąki orkiszowej jasnej150 ml mleka150 ml wody100 g puree z batata3 jajka1 łyżka olejusólPrzygotowanie:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/03/nalesniki-z-batatow.html