Tort serowy z brzoskwiniami

Ciasta
28.03.2019 12:54
Tort serowy z brzoskwiniami

Do tortu zużyłam tylko połowę biszkoptu, (można odłożyć do innego ciasta-znakomicie przechowuje się w lodówce owinięty szczelnie folią) można użyć całego, ale wtedy należy podwoić masę serową, można również upiec biszkopt z połowy składników. na tortownicę 26 cm Biszkopt: 6 jaja 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szk.l wody 1/2 szkl.oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl cukru esencja waniliowa szczypta soli mleka 2 jaja Do dekoracji: brzoskwinie 2 galaretki brzoskwiniowe Do nasączenia: połowa syropu z brzoskwiń 100 ml likieru brzoskwiniowego Biszkopt: 6 jaja 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szk.l wody 1/2 szkl.oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl cukru esencja waniliowa szczypta soli Ponad to: 1 łyżeczka masła 1 łyżka bułki tartej Krem serowy: 250 g sera białego homogenizowanego (np.Pacynka) 250 g Palmy Z murzynkiem 1 szk.l cukru pudru 1 budyń śmietankowy 1/2 szkl.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://krylowakuchnia.blogspot.com/2019/03/tort-serowy-z-brzoskwiniami.html