Przepis
Składniki:
2 średnie cukinie (do tej sałatki polecam żółta odmianę)
2 pomidory
2 ogórki
1/2 czerwonej cebuli
1/2 główki czosnku (zresztą ilość wg uznania;)
270 g sera feta
pieprz do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, poddusić na oliwie z oliwek wraz z przeciśniętym czosnkiem, odstawić do ostudzenia.
Pomidory i ogórki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę (ogórki obieram wcześniej ze skórki, pomidory nie, ale to też kwestia indywidualnych preferencji:). Cebulę pokroić w drobną kostkę.
W przezroczystą salaterkę układać warzywa warstwami kończąc pokrojoną w kostkę fetą i czerwoną cebulą oraz świeżo zmielonym pieprzem.