Ciasto francuskie zawijane z boczkiem. Przepis krok po kroku.

Bogumiła
Przekąski
26.03.2019 10:49
Ciasto francuskie zawijane z boczkiem. Przepis krok po kroku.

Ciasto francuskie zawijane z boczkiem bo nim mowa to idealne rozwiązanie, szybkie w wykonaniu, tanie i gwarantuje 100% kulinarny sukces 🙂 Ciasto francuskie zawijane z boczkiem Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 200 g boczku surowego wędzonego w plastrach 1 żółtko 80 g ulubionego żółtego sera np. oscypka mąka pszenna do podsypania blatu Przygotowanie: Krok 1: To danie daje pole do popisu, można je przygotować w wersji wybuchowej z płatkami chili, z ziołami prowansalskimi, cheddarem lub np. z moją ulubioną czarnuszką. Pole do popisu Francuskie zawijasy z boczkiem możecie przygotować w podstawowej wersji, nawet bez żółtego sera, albo wzbogaconej np. z sosem pomidorowym. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na danie, które zawsze cieszy się ogromnym zainteresowaniem na różnego rodzaju imprezkach, spotkaniach czy np. posiadówkach. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Krok 2: Na każdy pasek ciasta połóż połówkę plasterka wędzonego boczku i skręć wokół jego osi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/ciasto-francuskie-zawijane-z-boczkiem/