Smaż na suchej patelni lub np. z małą ilością tłuszczu na średnio nagrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Składniki: - 125 g ricotty - 150 ml mleka - 2 łyżki cukru np. brązowego - 2 jaja (duże) - 1 banan - 1 łyżeczka esencji waniliowej - 180 g mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 50 ml oleju np. rzepakowego Przygotowanie: Świetnie smakują na zimno, więc z pewnością nadadzą się jako drugie śniadanie dla dziecka do szkoły lub lunch do pracy. Krok 2: Następnie dodaj ricottę i wymieszaj mikserem lub np. rózgą kuchenną z mlekiem, cukrem, jajami i esencją waniliową. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Placuszki podawaj z ulubionymi dodatkami np. jogurtem, bananem, owocami drobnymi taki jak maliny, borówki, dżemem.