Składniki: (na 8-9 szt.) 120 g startej na drobnych oczkach marchewki (u mnie 2 większe marchewki) 3 jajka klasy M 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka naturalnego kakao około 4/5 szklanki cukru trzcinowego (niepełna szklanka) 1/2 szklanki oleju rzepakowego cukier puder do oprószenia babeczek Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, wlewamy olej i energicznie mieszamy składniki (ja używam ręcznej trzepaczki). Mam dla Was również niespodziankę Kod rabatowy w sklepie https://kawaiherbata.com/ na hasło: OKRUSZKI RABAT WYNOSI 10% i obejmuje wszystkie produkty spożywcze (kawa, herbata, dodatki cukiernicze, słodycze, konfitury, produkty BIO, owoce liofilizowane) sprzedawane w sklepie internetowym. Czas pieczenia będzie różny w zależności od piekarnika i wielkości babeczek (u mnie około 25-30 minut). Proste marchewkowe babeczki Dziś polecam Wam pyszne, proste w przygotowaniu marchewkowe babeczki. Wystarczy zetrzeć marchewkę, wymieszać składniki i… poczekać kilka minut, aż babeczki się upieką i przestygną. I już można się zajadać 😉 Takie małe wypieki wspaniale sprawdzają się jako szybki deser do filiżanki aromatycznej kawy. Uwielbiane przez dzieci (te szybko znikają z babeczką w rączce do swojego pokoju ;)) i dorosłych. W drugiej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao.