Tajskie czerwone curry z dynią

Dorota
Obiad
22.03.2019 17:26
Tajskie czerwone curry z dynią

Poniżej zobaczycie 2 różne ustawienia suwaków i efekt przed i po – w pierwszym chciałam uzyskać jasny, lekki efekty typu bright & airy, w drugim poszłam w mój kochany darkmood – pomimo, że tło i zastawa są jasne, możecie zobaczyć, że i wówczas da się uzyskać ten moody klimat. Tajskie czerwone curry z dynią – przepis Ilość: 2 Składniki: ½ papryczki chilli 1 szalotka 1 czerwona papryka ½ dyni (hokkaido, piżmowa albo muscat) 3-4 łyżki czerwonej pasty curry 1 puszka mleczka kokosowego garść zielonego groszku szczypiorek makaron ryżowy lub ryż Przygotowanie: Dynię obieramy (jeżeli to hokkaido to nie trzeba), usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. W obu użyłam też radial filters – w jasnym do rozjaśnienia samego tła (oprócz dania), w ciemnym odwrotnie – do rozjaśnienia dania. Szybki, prosty i zdrowy obiad w stylu azjatyckim Zawsze dobrze mieć w lodówce pastę curry, a w szafce puszkę dobrej jakości mleczka kokosowego. Niebieskie ściereczki to ścinki materiału kupione w IKEA, naczynia kupione w Biedronce, a czarny widelec na Allie Express. Softbox ze światłem ciągłym był ustawiony z lewej strony, z prawej odbijałam światło białym styropianem. Jasna obróbka zdjęcia – po lewej przed, po prawej po obróbce Obróbka zdjęcia w stylu darkmood. Przed – jasna obróbka po lewej, po prawej po obróbce Jestem ciekawa – podoba Wam się bardziej wersja jasna czy ciemna? Jest błyskawiczne (pod warunkiem, że mamy gotową pastę curry w lodówce), można użyć do niego ulubionych warzyw, mięs lub owoców morza i przywodzi na myśl wakacje. Jeżeli będziecie mieli w domu te składniki, to curry przygotujecie błyskawicznie. Dodając do niego ulubione warzywa i dobre jakościowo mięso lub owoce morza uzyskacie nie tylko proste i szybkie, ale zdrowe danie. Następnie przyszedł czas na obróbkę w Lightroomie. Oprócz głównych suwaków, które widzicie poniżej obie wersje mają lekko zmodyfikowane suwaki kolorów i lekką winietę, sa też wyostrzone.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/tajskie-czerwone-curry-z-dynia-weganskie-bez-glutenu/