USTAW TIMER SKŁADNIKI (TORTOWNICA 20 CM) CIASTO 400 g marchewek (ok 5-6 sztuk) 150 g zmielonych migdałów 100 g ulubionych orzechów (ziemnych, nerkowca, włoskich, laskowych itp.) 100 ml oleju kokosowego lub innego 100 g zmielonych płatków owsianych 4 jajka 100 g miodu 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM 3 puszki SCHŁODZONEGO mleczka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka miodu 70 g wiórków kokosowych 50 g serka mascarpone (opcjonalnie) POSYPKA 100 g uprażonych migdałów 1 czubata łyżeczka kakaa wiórki kokosowe INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA CIASTO 1 Składniki SKŁADNIKI (TORTOWNICA 20 CM) CIASTO 400 g marchewek (ok 5-6 sztuk) 150 g zmielonych migdałów 100 g ulubionych orzechów (ziemnych, nerkowca, włoskich, laskowych itp.) 100 ml oleju kokosowego lub innego 100 g zmielonych płatków owsianych 4 jajka 100 g miodu 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM 3 puszki SCHŁODZONEGO mleczka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka miodu 70 g wiórków kokosowych 50 g serka mascarpone (opcjonalnie) 2 Roztrzep jajka z olejem, zmiksuj z miodem oraz sproszkowanymi migdałami, płatkami i orzechami, następnie wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia. 2 Roztrzep jajka z olejem, zmiksuj z miodem oraz sproszkowanymi migdałami, płatkami i orzechami, następnie wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia. czubata łyżeczka kakaa wiórki kokosowe Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA CIASTO 1 Zetrzyj marchew na tarce o cienkich oczkach. 🙂 Ciasto z marchwi powinno spodobać się tym, którzy przepadają za delikatnymi i lekkimi wypiekami z korzenną nutką. Oto pyszny przepis na fit ciasto marchewkowe przełożone rozpływającą się w ustach masą kokosową i posypane prażonymi migdałami. W klasycznym przepisie na ciasto marchewkowe górna warstwa ciasta polana jest pysznym serowym kremem. 9 Upraż migdały na suchej patelni na rumiano, posyp nimi wierzch ciasta. 9 Upraż migdały na suchej patelni na rumiano, posyp nimi wierzch ciasta. To bardzo ważne - w przeciwnym przypadku mleko się po prostu rozleje po cieście, zamiast trzymać zbitą masę. To bardzo ważne - w przeciwnym przypadku mleko się po prostu rozleje po cieście, zamiast trzymać zbitą masę. 3 Dodaj startą marchewkę i bardzo dokładnie zmiksuj z resztą ciasta. Pozostałą śmietankę ubij mikserem na sztywno, pod koniec dodaj ekstrakt waniliowy oraz miód, opcjonalnie cukier do smaku. POSYPKA 8 Na połówkę ciasta wyłóż krem i przykryj drugą połówką ciasta. 3 Dodaj startą marchewkę i bardzo dokładnie zmiksuj z resztą ciasta. Pozostałą śmietankę ubij mikserem na sztywno, pod koniec dodaj ekstrakt waniliowy oraz miód, opcjonalnie cukier do smaku. POSYPKA 8 Na połówkę ciasta wyłóż krem i przykryj drugą połówką ciasta. POSYPKA 100 g uprażonych migdałów 1 Opcjonalnie: posyp ciasto w kratkę kakaem oraz migdałami. Opcjonalnie: posyp ciasto w kratkę kakaem oraz migdałami.