jajko garść rukoli jogurt naturalny przyprawy: sól, pieprz, tymianek, oregano, bazylia, papryka słodka, chili PLACUSZKI 2 jajka 100 g płatków owsianych (ok 1 szklanka) 150 g jogurtu greckiego ½ łyżeczki proszku do pieczenia oliwa z oliwek do smażenia INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Wymieszaj mięso mielone z przyprawami (solą, pieprzem, tymiankiem, oregano, bazylią, papryką słodką oraz chili – wszystko w proporcjach 1-1,5 łyżeczki), dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i płatki czosnku. 2 Kotlety upiecz w nagrzanym piekarniku do 180*C przez 20 min. 3 W trakcie pieczenia mięsa, zblenduj na gładką maskę wszystkie składniki na placuszki i usmaż je na oliwie z oliwek. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 lub 3 PORCJE) 400 g mięsa mielonego, najlepiej wołowego 1 cebula, najlepiej czerwona 2 ząbki czosnku 1 awokado 70 g pokruszonej fety 1 Wypróbujcie przepis na kotleciki mięsne z awokado i serem feta, podawane na puszystych plackach owsianych. Wszystko zaś zwieńczone jest podaniem na puszystych placuszkach owsianych, które nie dość że są zdrowe, to jeszcze bardzo szybkie w przygotowaniu. Czego można chcieć więcej? 🙂 Zdrowy obiad zapewni nie tylko pieczone mięso mielone, ale przede wszystkim awokado, owoc bogaty w źródło białka i witamin. 4 Na posmarowane jogurtem naturalnym placki wyłóż kotleciki, dodaj awokado i posyp wszystko rukolą, cebulą i serem feta.