Składniki SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 PORCJĘ) 40 g makaronu ryżowego 100 g łososia wędzonego 1 mała cukinia garść pomidorków koktajlowych sok z cytryny przyprawy: koperek, tymianek, sól, pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Całkowity czas25 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 PORCJĘ) 40 g makaronu ryżowego 100 g łososia wędzonego 1 mała cukinia garść pomidorków koktajlowych sok z cytryny przyprawy: koperek, tymianek, sól, pieprz oliwa z oliwek INSTRUKCJA W takim razie koniecznie wypróbujcie przepis na makaron z łososiem i cukinią – danie zarówno lekkie jak i łososiowe, a do tego jeszcze bez glutenu. 🙂 Bezglutenowy przepis na makaron z łososiem, pomidorami i cukinią jest nie dość, że prosty w przygotowaniu, to jeszcze lekki i szybki. 2 Łososia pokrój w kostkę, posól, popierz i obficie skropl sokiem z cytryny. 2 Łososia pokrój w kostkę, posól, popierz i obficie skropl sokiem z cytryny. Skropl wszystko sokiem z cytryny, posól, popieprz, posyp tymiankiem oraz koperkiem. Skropl wszystko sokiem z cytryny, posól, popieprz, posyp tymiankiem oraz koperkiem. 3 Najpierw podsmaż łososia na niewielkiej ilości oliwy, potem dodaj cukinię oraz pomidory. 3 Najpierw podsmaż łososia na niewielkiej ilości oliwy, potem dodaj cukinię oraz pomidory. Przepis zaś jest na tyle uniwersalny, że można użyć zarówno łososia wędzonego jak i świeżego. Cukinię pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół.