Schab z jajkiem

Obiad
20.03.2019 9:42
Schab z jajkiem

Składniki: 1 kg. schabu bez kości (miałam 1,2 kg) 2-3 jajka ugotowana na twardo ( zależy jak długi jest schab) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka przyprawy do mięs sól, pieprz majeranek 2-3 łyżki oleju Sprawdzi się jako danie obiadowe, ale również na zimno, na kanapki. Schab w folii, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Bardzo ładnie, będzie się prezentował na wielkanocnym stole. Najpierw wzdłuż, potem skierować nóż, w dół i w górę. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, 1 godzinę 40 minut. Jeśli schab jest mniejszy, to czas pieczenia też będzie krótszy. Dodatkowo: folia do pieczenia Wykonanie: Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/03/schab-z-jajkiem.html