Bezglutenowa tarta z warzywami

Anna
Obiad
19.03.2019 10:56
Bezglutenowa tarta z warzywami

Tarta bezglutenowa z warzywamiskładniki na ciasto: 200 g mąki mieszanej (kukurydziana, owsiana, żytnia) 1 jajko 1 żółtko 50 ml śmietany lub w wersji fit jogurtu łyżka suszonych pokrzyw łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Nadzienie: paczka mrożonki Hortex warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem opcjonalnie kawałeczki surowego mięsa z kurczaka garść zieleniny (u mnie nowalijki nieuprawne: mniszek lekarski i przytulia) 1 białko, 150 g żółtego sera 50 ml śmietany lub jogurtu pieprz i sól do smaku Czasem przygotowuję je na parze jako jarzynkę (kalafior, brokuł lub mieszankę królewską), innym razem komponuję z sosem lub jak tym razem staje się składnikiem tarty. Teraz jednak na przednówku, zapasy przerażająco się kurczą, na półkach przeważają puste słoiczki po jesiennych skarbach, a nowalijek jeszcze niewiele. Resztę kroimy na plasterki Z białka, tartego sera, śmietany i mieszanki przypraw z mrożonki przygotowujemy sos. : Tarta z cukinią Tarta z mieszanką królewską Lekka tarta na mące razowej i jogurcie W tym czasie rozmrażamy warzywa na sitku, pozbywając się nadmiaru wody (można je lekko uparować, my jednak wolimy chrupiące). Przepis bierze udział w akcji na Durszlak.pl Zapraszam też po inne przepisy na tartę

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.rozmowki-kobiece.pl/2019/03/wielozbozowa-tarta-z-warzywarmi.html