Jaglanka na zimowe śniadanie Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody kłącze kurkumy pomarańcza 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego Olejek goździkowy lub 1 goździk (opcjonalnie) Wykonanie: w rondelku gotujemy kaszę jaglaną z wodą aż do całkowitego odparowania wody. Pod koniec gotowania ścieramy na tarce o małych oczkach ok. 1/2 cm kłącza kurkumy oraz dodajemy goździki lub olejek goździkowy (w zależności od własnych upodobań smakowych) Kasza jaglana z kurkumą i pomarańczą z goździkową nutą to idealny pomysł na zimowe śniadanie bez glutenu i bez laktozy. Smacznego! Smacznego! Lubię ją zarówno w wersji śniadaniowej na słodko jak i obiadowej z pikantnym sosem. Uwielbiam Kłącze kurkumy stało się moim ulubieńcem od razu, gdy pierwszy raz udało mi się je kupić. Jaglanka na wodzie na śniadanie? Na blogu pojawia się często w różnych przepisach. Czasem robię na niej sałatkę lub dodaję do bezmięsnych farszów.