Składniki: - 400 g polędwiczki wieprzowej - 1 litr bulionu warzywnego - około 200 g makaronu ryżowego - około 1/2 puszki mleczka kokosowego - około 200 g groszku cukrowego - 3 marchewki - 1 pietruszka - 1 cebula - 1 por - kawałek imbiru około 2 cm - 1/2 papryczki chilli - 3 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka miodu - 2-3 łyżki oleju sezamowego lub arachidowego - 1 łyżka pasty curry Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy polędwiczkę przez około 4-5 minut z każdej strony. Polędwiczkę kroimy w grube plastry i wrzucamy do garnka (wraz z sokami z deski). Pod koniec gotowania do zupy wrzucamy groszek cukrowy i dolewamy mleczko kokosowe, gotujemy jeszcze około 4-5 minut. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę wraz z chilli i imbirem. Zdejmujemy ją z patelni, przekładamy na deskę i zostawiamy na kilka chwil.